Актуално

Откриване на новата учебна 2018/2019 година

ГАЛЕРИЯ

Първа регионална конференция „Детският и началният учител – двигател на мотивацията“

На 26 – 27.06.2018 г. Регионалният методически съвет  при РУО Варна, в партньорство с Технически университет – Варна проведе Първата регионална конференция „Детският и началният учител – двигател на мотивацията“.

В първата регионална конференция с доклад на тема:Обмен на добри педагогически практики в европейски проект по програма Еразъм+” участва Върбинка Любчева Петрова- старши учител в ОУ „Христо Ботев”, а като слушатели: Ю. Янакиева, Ю. Александрова и Т. Боянова. Споделени бяха интересни практики в сферата на педагогическото общуване, както и полезен опи от методическа гледна точка.

Регионалният методически съвет (РМС) за детски и начални учители е структура, сформирана от Регионалното управление на образованието – Варна по инициатива на началника на управлението по образование Венцеслава Генова, с цел да се планират, организират и провеждат инициативи, свързани с популяризиране на добри педагогически практики. Старши експерт за обучение в начален етап Ваня Пенева изказа мнение, че учителите в региона имат необходимост от осигуряване на своевременна и ефективна методическа дейност за преодоляване и превенция на установени потребности в работата на педагогическия специалист.

МОЕТО УЧИЛИЩЕ

Училище „Христо Ботев“ е едно
хубаво, забавно и добро!
С добри учители и интересни,
по музика пеем звучни песни.
Утре завършваме четвърти клас,
викаме „Ура-а-а“ с пълен глас!
Днеска тук, утре там,
ние сме си клас голям!

Пламена Христова IVа клас

Открит урок по Екология в ОУ „Христо Ботев“–Варна

По случай 22 април – Международния ден на Земята и във връзка с провеждане на XIX-ти ЕКОПРАЗНИК – 2018, под наслов „Природата сред нас и ние сред природата“, на 20.04.2018г. в ОУ „Христо Ботев“–Варна,  се проведе открит урок с ученици участващи във факултативните часове по Екология – V и VI класове. Партньори на събитието бяха експерти от РИОСВ – Варна. Гост на урока беше г-жа Дафинка Стоянова – старши експерт по ПНЕ в РУО-Варна и г-жа Стоянка Дукова – директор на училището ни.
Темата на урока бе „Опрашване“. Под форма на игри децата се запознаха с багрите на цветовете през пролетта, проучваха, анализираха и обобщаваха резултатите от своите изследвания. В края на урока, учениците раздадоха изработени от тях флайери под форма на цветя с екопослания на граждани от район Аспарухово и ученици от начален етап.
Гости на урока бяха децата от IV клас с класен ръководител Мария Консулова и Мария Тодорова – учител ЦДО-V клас.
Децата получиха грамоти и подаръци, осигурени от РИОСВ – Варна.

ГАЛЕРИЯ

Състезание по лека атлетика за ученици от III и IV клас

На 19.04.2018 г. в спортен комплекс „Локомотив“ в град Варна се проведе финален кръг от състезанието по лека атлетика организирано от Община Варна.
Отборът на ОУ „Христо Ботев“-Варна зае трето място в крайното класиране.
Състезателите получиха купа за постигнатия успех и много други награди.

Традиционен турнир по мини футбол проведен в ОУ „Христо Ботев“-Варна

На 17.04.2018 г. в нашето училище се проведе традиционният турнир по мини футбол под надслов „Играй футбол, сбъдни мечтите си“, като участие взеха отборите на  СУ „Любен Каравелов“-Варна, НУ „Васил Левски“-Варна и ОУ „Христо Ботев“-Варна.
Отборите бяха разделени в групи, като играха всеки срещу всеки.
След оспорвани и интригуващи срещи, футболистите от ОУ „Христо Ботев“ спечелиха първо място. Второ място заеха учениците от НУ „Васил Левски“, а третото място остана за отбора на СУ „Любен Каравелов“.
Всички отбори бяха наградени с купи, медали и футболни топки за активното им участие в турнира.

ГАЛЕРИЯ

Отбелязване Ден на търпението в ОУ „Христо Ботев“

На 23.03.2018 г. в ОУ „Христо Ботев“-гр. Варна, във връзка с популяризирането на Деня на търпението-25 март, във всеки клас се проведоха различни инициативи-беседи, кратки анкети. Учениците изработиха свои рисунки и колажи. Проведоха се различни игри.

ГАЛЕРИЯ

Седмица за книгата 

От 19 до 23 март 2018 г. в ОУ „Христо Ботев“ – Варна се състоя Седмица на книгата, като имаше и базар за книги донесени от децата, учителите и служителите на училището. Със средствата събрани от базара ще бъдат закупени нови книги за училищната библиотека. Незакупените книги остават в новооткрития кът за четене.

Математика без граници

Учениците от 3 б клас с грамоти от състезанието „Математика без граници“. Моника Тодорова за пореден път бе отличена с медал – сребърен.

Работилница за ароматни бомбички за баня – ГЦОУД 3б клас

Учениците от групата за целодневно обучение при 3Б клас изработват подаръци за празника на мама – ароматни соли за баня изцяло от натурални продукти. С помощта на учителката си госпожа Росица Кръстева и бивши ученици от училището, децата смесваха билки, масла, английска сол и други естествени продукти, следвайки напътствията на аниматора Пламен Парцалев. В резултат на това се получиха ароматните подаръци за мама, много положителни емоции и огромни усмивки по детските лица!

ГАЛЕРИЯ

В ОУ“ Христо Ботев“ отбелязахме с тържество 140 години от Освобождението на България.

ГАЛЕРИЯ

170 години от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев

 

Пореден голям успех

 

Общинско състезание по лека атлетика III-IV клас

 

Състезание „Бързи и сръчни“

 

Ден на Християнското семейство в училище

 

„СЕДМИЦА АНТИ-ТОРМОЗ” 13-17 ноември 2017 г. в ОУ „Христо Ботев“

 

Пред паметника на Паисий Хилендарски

 

Кодове за достъп до електронните учебници

 

НА ВНИМАНИЕТО НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ КЪМ ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВАРНА

 

Проект  „Лятно училище за лични и  социални умения“