Извънкласни дейности

Рожден ден – 20 години вокална група „Раковина“ с ръководител Мария Кулева

Преглед на училищната и храмовата песен, посветен на Рождество Христово

Вокална  формация „Раковина“ при ОУ „Христо Ботев”, град Варна, взе участие в Преглед на училищната и храмовата песен, посветен на Рождество Христово. Поредното издание на фестивала  се проведе на 19.12.2015 г в Зала Пленарна на Община Варна и бе организирано от Дирекция „Образование и младежки дейности” при Община Варна  и Варненска и Великопреславска Света Митрополия. В навечерието на светлите християнски празници среща си дадоха над 20 формации от Варненски училища и храмови хорове и състави. Повече от два часа звучаха песни, посветени на Рождество Христово и християнските добродетели. Участниците получиха грамоти за участие и награди.

На 5.06.2014 г.в залата на читалище „Просвета „ хор „Раковина“ при ОУ „Христо Ботев “ с ръководител Мария Кулева изнесе своя традиционен годишен концерт „Здравей, мое лято“. С песни,танци,сценки и много добро настроение изпълнителите представиха на своите гости вечните теми за приятелството и детските мечти. В концерта взеха участие и бивши възпитаници на ОУ „Хр. Ботев“. Поканите бяха изработени ръчно от малките художници от клуб „Палитра“ с ръководител Ирина Николова. Събраните средства от благотворителната инициатива бяха дарени на нуждаещи се ученици от ОУ „Христо Ботев“ и техните семейства,пострадали при бедствието ,сполетяло квартала ни . На 16.06.2014г. учениците от 7 и 8 клас в ОУ „Христо Ботев“ получиха удостоверения за завършен 7 клас и свидетелства за основно образование. На тържествен концерт седмокласниците  и осмокласниците бяха изпратени от своите преподаватели и съученици. На добър час ! Вярваме във вас  !

На 27.09.2013г., децата от хор „Раковина“ при ОУ „Христо Ботев“,гр.Варна, участваха в ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН ЕКОФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНА ЕСЕН“ В ПРИРОДЕН ПАРК „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ“. Децата от ШЕСТИ клас, подготвени от Мария Кулева – художествен ръководител, изпълниха композиция „ЗЛАТНА ЕСЕН“. На фестивала участваха ученици от Пловдив, Бургас и представители на Екоучилищата от град Варна. Мероприятието е финансирано по Проект, финансиран от ОП „Околна среда 2007-2013 г.“ от Дирекция ПП „Златни пясъци“. Децата ни пяха и се веселиха с останалите участници и като възпяха природата, за което се грижат и изучават с голямо удоволствие.

Детска вокална група  „ Щурче” и училищния хор „Раковина” са създадени през 1996 г.От тогава и до днес двете училищни формации функционират функционално и имат зад гърба си много изяви и награди.


На 16.12.2012г. хор „Раковина“ за четвърта поредна година взе участие в Преглед на училищната и храмова песен посветен на Рождество Христово. Форумът се провежда за седми път и е организиран от Община Варна. Хористите пяха с много настроение и заслужиха аплодисментите на публиката в залата на Младежки дом Варна.


Концерт „Пролетна закачка“  на Арт – студио „Раковина“ се проведе на 11.05.2012г в залата на читалище “Просвета“. Той е част от редица мероприятия свързани с 85 години ОУ „Христо Ботев“. В него  взеха участие двете вокални групи на училището. Имаше и индивидуални изпълнения на певци и танцьори.

Picture5
« на 45 »

28.03.1999 – Участие в Национален конкурс на българската детска песен „Златен петел“ –  Варна

2006-  2007 – Участие в Прегледи на училищната и храмова песен, посветен на Рождество и организеран от Варненска и Великопреславска митрополия и община Варна.

2007 –  3 място в „ Парад на детската песен” , организиран от БНР.

2007- Участие вьв Втори  Национален конкурс за млади изпьлнители на популярна песен” Морски звезди” – Варна 2007, организиран от Общински детски комплекс.

2008  – 2009 Коледа – Участие вьв голям коледен концерт на читалище „ Просвета”

12.2008 – Участие в сткрит урок з а 160 г.  От рождението на Ботев в музея на Вьзраждането.

Традиционно участие в Аспарухово пее и танцува; участие в училищни мероприятия сьвместно с клуб „ Екология” и ИКД „ История и театър”

Вече е факт и първия компакт диск на „Раковина”, който включва авторски детски песни и обработка на фолклор. Най-вълнуващи за децата са концертите на живо, които носят най – много аплодисменти. Веднъж годишно Детска вокална група  „ Щурче” и училищния   хор „Раковина” правят традиционене годишен концерт, средствата от който се даряват на болни деца. Това възпитава у учениците най-ценни човешки добродетели.

На 27.09.2013г., децата от хор „Раковина“ при ОУ „Христо Ботев“,гр.Варна, участваха в ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН ЕКОФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНА ЕСЕН“ В ПРИРОДЕН ПАРК „ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ“. Децата от ШЕСТИ клас, подготвени от Мария Кулева – художествен ръководител, изпълниха композиция „ЗЛАТНА ЕСЕН“. На фестивала участваха ученици от Пловдив, Бургас и представители на Екоучилищата от град Варна. Мероприятието е финансирано по Проект, финансиран от ОП „Околна среда 2007-2013 г.“ от Дирекция ПП „Златни пясъци“. Децата ни пяха и се веселиха с останалите участници и като възпяха природата, за което се грижат и изучават с голямо удоволствие.

 Футболният отбор при ОУ“Христо Ботев“ зае второ място в общинския училищен турнир. Браво на момчетата и техния ръководител Красен Димитров

На 14 март в състезанието „Бързи смели сръчни“ участваха 3А и 3Б клас. Отборите бяха съставени по 12 състезатели. След  динамично и равностойно състезание, победа спечели 3А клас със резултат 7:5 игри от общо 12. На 16 март се проведе състезанието ,,Бързи, смели, сръчни’’ между 4А и 4Б клас. Игрите се оценяваха с точки за бързина и прецизност. С минимална преднина победи отбора на 4Б клас с резултат 12:10 точки.

Представителен отбор от VIIте класове участва в традиционната лекоатлетическа обиколка на радио Варна – най-масовото спортно състезание в града посветено на Националния празник

 Министерство на младежта и спорта и Българска асоциация
“Спорт за всички” (БАСВ) и тази година през месец октомври организират за пореден път в цялата страна Ден на ходенето. Учениците от петите и седмите класове отбелязаха Световния ден на ходенето с интензивно ходене до рибарското селище и игри  в  парка на квартал Аспарухово. Мотото на проявата е ,,Спортът е здраве и  начин на живот.’’

ИКД Баскетбол позволява задълбочено изучаване на учебния материал, с кото се цели неговото затвърдяване и усъвършенстване както и изучавне на двигателни задачи. Подготовка за участие и класиране в областни и общински състезания е главната задача на ИКД Баскетбол.