Нашите успехи

Състезание по лека атлетика
На 07.11.2018 г. в спортен комплекс „Локомотив“ се проведе състезание по лека атлетика. Отлично представяне на учениците от втори клас. Трето място, бронзови медали, купа и грамота за отбор момичета. Четвърто място и грамота за отбор момчета. Всички участници бяха наградени и със спортни тениски.

Общинско първенство по футбол 5-7 клас момчета

Отбор момчета участваха в Общинското първенство по футбол 5-7 клас.

Междуучилищен турнир по футбол 5-7 клас момичета

Отбор момичета 5-7 клас от ОУ „Христо Ботев“ спечелиха второ място в състезанието по футбол. Участничките бяха наградени със спортни тениски и футболна купа.

2016-2017 учебна година

Ученици от II б клас представят презентации на тема „Моят роден край“

Състезание по лека атлетика

Проект  BG05M2OP001-3.002-0150-C02  „Комплексен модел за образователна и социална интеграция на ученици и младежи от етнически малцинства“

През месец октомври, от  09.10. – 14.10.16 г. в гр. Йелгава, Латвия се проведе третата  работна среща по проект „Ефикасна комуникация за по-добра бъдеща реализация“, програма Еразъм+. Партньорите – участници в проекта се включиха във следните дейности:

  • наблюдаване на уроци по руски език, Човекът и природата и математика,
  • участие в уъркшоп за учители, родители и ученици „Добри педагогически практики в комуникацията между родители и деца“,
  • представяне на интелектуални продукти – наръчници от латвийските партньори „Как да бъда добър родител“ и „Как да бъда добър приятел“.  В работната среща участваха Елвира Нанева, Юлия Александрова, Добринка Петрова, Таня Боянова и Върбинка Любчева.

Скъпи ученици и учители, приканваме ви да се присъедините към продължаващата инициатива „Капачки в действие“ на фондация „Идея в действие“ . От началото на кампанията през 2013 година досега са събрани 25 тона пластмасови капачки. За всеки събран тон се закупува електроуред  за центровете за настаняване от семеен тип из цялата страна. Доказателство за това, че кампания набира все повече последователи е фактът, че последните 10 тона са събрани само за няколко месеца.

И ние можем да сме част от доброто дело –  да помогнем на нуждаещи се и да помогнем за опазване на околната среда. Обявяваме училищно съревнование за събиране на най-много капачки. Срокът е до 1 май 2017г., а за класа – победител ще има награда.

Да станем част от тези, които вярват, че „ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО“.

Скъпи ученици, наближава времето на зимните празници. Отскоро у нас с удоволствие празнуваме Хелоуин или Деня на вси светии. Да направим училището по-забавно място и да го украсим с тиквени фенери, хартиени прилепи, рисунки, маски и всякакви други изделия, свързани с празника. Дайте воля на въображението си!

На 28 октомври ще подредим събраното в базар, на който ще намерят място и тиквени лакомства, приготвени у дома.

Росица Недева, учител  по химия в ОУ „Христо Ботев“ се завърна с приз от Националния конкурс за наградите на учители по химия, състоял се преди дни в Сопот.

Преподавателката беше отличена в категорията за постижения при създаването на най-подходяща учебна среда за обучение по химия.

Наградата беше връчена от професор Стефанов – зам.-председател на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”.

Церемонията по награждаването се състоя в края на миналата седмица при откриване на XV-тото Национално състезание по природни науки и екология в град Сопот, в присъствието на учители и ученици от цяла България. На награждаването присъстваха представители от Министерството на образованието – експерти по химия и биология, професори и доценти от академичните среди по природни науки в България.

Националният конкурс за наградите на учители по химия е учреден и финансиран от Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий” и Министерството на образованието чрез Съюза на химиците в България.

На всеки победител се връчва грамота и парична награда от фондацията. Наградите се присъждат и за значителни постижения при откриването и развитието на млади таланти в областта на химията.

Честито!