Нашите успехи


Състезание по лека атлетика за втори клас

На 13.03.2019 г. в спортен комплекс „Локомотив“ се проведе състезание по лека атлетика.Чудесно представяне на учениците от втори клас. Второ място за отбор момчета и трето място за отбора на момичетата. Децата бяха наградени с купи, медали, грамоти и раници. 

XVIII-ТИ ОБЩИНСКИ КОНКУРС „МОЯТА БЪЛГАРИЯ”

На 23.02 и 24.02.2019 г се проведе XVIII-ти общински конкурс „Моята България” – Варна.  Конкурсът е посветен на НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК – 3 МАРТ.

Компетентно жури председателствано от Александър Андреев, с членове Светлана Ефендулова и Йоланта Райкова оценява кандидатите в раздел „Художествено слово”.

Учениците от ОУ „Христо Ботев” под ръководството на Върбинка Любчева завоюваха огромен успех. … ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Преслав Стоянов от I „б“ клас спечели  второ място в конкурса за детска рисунка „Символ на доброто“

Състезание  „Бързи и сръчни“

На 06.12.2018 г. се проведе състезанието „Бързи и сръчни“. Достойно се представиха първокласниците от ОУ „Христо Ботев“. Състезателите се класираха на четвърто място и бяха наградени с купа, медали, грамота и тениски. Децата спечелиха и различни предметни награди от томбола.

ІV национален рецитаторски конкурс

С Вапцарова вяра и на ІV-я национален рецитаторски конкурс  взеха участие ученици от ОУ „Христо Ботев”. Конкурсът се организира от ВВМУ „Н. Вапцаров“, Община Варна, Славянската литературна и артистична академия „Славянска прегръдка“.
В зала “Пленарна” на Община Варна възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” изпълниха стиховете: „Пролет”, „Ботев”, „Песен за човека”, „Вяра”, „Родина”, „Тази сутрин рано, рано” с много плам и впечатлиха журито и публиката.
Под вещото ръководство на г-жа Върбинка Любчева и с подкрепата на училищното ръководство, учениците от 4-ти клас: Елица Димитрова, Люба Трайкова, Анна-Мария Георгиева, Наталия Иванова, Далинда Мудаллал и Максим Маринов представиха своите прочувствени интерпретации и пребориха сили със 120 рецитатори от София, Свиленград, Силистра, Тервел, Търговище, Шумен, Бургас, Разград и Варна.
Максим Маринов се нареди достойно сред наградените и получи книга.

ГАЛЕРИЯ

Проект ,,Хигиена за отличници“

Изкуството за децата е като лунапарк във въображението им. Държи ги будни и преоткриващи с любопитство света и заобикалящата ги реалност. Въображението на Преслав Петров събра 670 гласа с участието му в проекта ,,Хигиена за отличници“. Малките художници откриха, че  може да се рисува и с есенни листа. И в този „лунапарк“ първокласниците ни запознаха с любимия си приятел – клоунът.

ГАЛЕРИЯ

Състезание  „Бързи и сръчни“

На  22.11. 2018 г. се проведе състезанието  „Бързи и сръчни“! Чудесно представяне на учениците от втори клас! От единадесет отбора, учениците от ОУ „Христо Ботев“ се класираха на шесто място! Състезателите бяха наградени с грамота, тениски и участваха в томбола, от която спечелиха различни предметни награди!

Състезание по лека атлетика

На 14.11.2018 г. в спортен комплекс „Локомотив“ се проведе състезание по лека атлетика. Отлично представяне на учениците от трети и четвърти клас. Първо място, златни медали, купа и грамота за отбор момичета. Грамота за отбор момчета. Всички участници бяха наградени и със спортни тениски.

Състезание по лека атлетика
На 07.11.2018 г. в спортен комплекс „Локомотив“ се проведе състезание по лека атлетика. Отлично представяне на учениците от втори клас. Трето място, бронзови медали, купа и грамота за отбор момичета. Четвърто място и грамота за отбор момчета. Всички участници бяха наградени и със спортни тениски.

Общинско първенство по футбол 5-7 клас момчета

Отбор момчета участваха в Общинското първенство по футбол 5-7 клас.

Междуучилищен турнир по футбол 5-7 клас момичета

Отбор момичета 5-7 клас от ОУ „Христо Ботев“ спечелиха второ място в състезанието по футбол. Участничките бяха наградени със спортни тениски и футболна купа.

Отличиха най-добрите млади учители на Варна

В навечерието на 1 ноември 2018 г., Денят на народните будители, Община Варна награди най-добрите млади учители в морската столица. През тази година има трима носителите на приза от ОУ „Христо Ботев“-Варна.

2016-2017 учебна година

Ученици от II б клас представят презентации на тема „Моят роден край“

Състезание по лека атлетика

Проект  BG05M2OP001-3.002-0150-C02  „Комплексен модел за образователна и социална интеграция на ученици и младежи от етнически малцинства“

През месец октомври, от  09.10. – 14.10.16 г. в гр. Йелгава, Латвия се проведе третата  работна среща по проект „Ефикасна комуникация за по-добра бъдеща реализация“, програма Еразъм+. Партньорите – участници в проекта се включиха във следните дейности:

  • наблюдаване на уроци по руски език, Човекът и природата и математика,
  • участие в уъркшоп за учители, родители и ученици „Добри педагогически практики в комуникацията между родители и деца“,
  • представяне на интелектуални продукти – наръчници от латвийските партньори „Как да бъда добър родител“ и „Как да бъда добър приятел“.  В работната среща участваха Елвира Нанева, Юлия Александрова, Добринка Петрова, Таня Боянова и Върбинка Любчева.

Скъпи ученици и учители, приканваме ви да се присъедините към продължаващата инициатива „Капачки в действие“ на фондация „Идея в действие“ . От началото на кампанията през 2013 година досега са събрани 25 тона пластмасови капачки. За всеки събран тон се закупува електроуред  за центровете за настаняване от семеен тип из цялата страна. Доказателство за това, че кампания набира все повече последователи е фактът, че последните 10 тона са събрани само за няколко месеца.

И ние можем да сме част от доброто дело –  да помогнем на нуждаещи се и да помогнем за опазване на околната среда. Обявяваме училищно съревнование за събиране на най-много капачки. Срокът е до 1 май 2017г., а за класа – победител ще има награда.

Да станем част от тези, които вярват, че „ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО“.

Скъпи ученици, наближава времето на зимните празници. Отскоро у нас с удоволствие празнуваме Хелоуин или Деня на вси светии. Да направим училището по-забавно място и да го украсим с тиквени фенери, хартиени прилепи, рисунки, маски и всякакви други изделия, свързани с празника. Дайте воля на въображението си!

На 28 октомври ще подредим събраното в базар, на който ще намерят място и тиквени лакомства, приготвени у дома.

Росица Недева, учител  по химия в ОУ „Христо Ботев“ се завърна с приз от Националния конкурс за наградите на учители по химия, състоял се преди дни в Сопот.

Преподавателката беше отличена в категорията за постижения при създаването на най-подходяща учебна среда за обучение по химия.

Наградата беше връчена от професор Стефанов – зам.-председател на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”.

Церемонията по награждаването се състоя в края на миналата седмица при откриване на XV-тото Национално състезание по природни науки и екология в град Сопот, в присъствието на учители и ученици от цяла България. На награждаването присъстваха представители от Министерството на образованието – експерти по химия и биология, професори и доценти от академичните среди по природни науки в България.

Националният конкурс за наградите на учители по химия е учреден и финансиран от Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий” и Министерството на образованието чрез Съюза на химиците в България.

На всеки победител се връчва грамота и парична награда от фондацията. Наградите се присъждат и за значителни постижения при откриването и развитието на млади таланти в областта на химията.

Честито!