Нашите успехи

Ученици от II б клас представят презентации на тема „Моят роден край“
Моменти от работата на учениците от групата за целодневно обучение в часовете по занимания по интереси на 2 б клас  – подготовка за есенния базар, “ Златна есен шета в моя роден край“
  
Табло, изработено от групата за целодневно обучение на  2 б клас във връзка с безопасното движение по пътищата.
Знаем как да пътуваме безопасно – обучение за безопасно пътуване (предпазни колани, детски седалки, разумна скорост) по инициатива нa „Солвей Соди“

Днес всички участници в конкурса „Mатематика без граници“ получиха европейски сертификати. От III „а“клас има два медалиста – Богдана – златен медал, Надежда – сребърен медал. От III „б“клас – Стилян Янков е със сребърен медал. От II„а” клас има пет медалисти – 1златен, 1сребърен и 3 бронзови медала. От втори „б“клас  бронзов медалист – Антони Киров.
Браво на всички участници – 76 ученици от 2″а“,2″б“,3″а“,3″б“,3″в“,4“а“,4″б „и 5″б“ клас.

Честито на всички ученици от ОУ „Христо Ботев”, които достойно представиха себе си, училището и своите всеотдайни учители.
Честито и на вас, родители!

 

Лекоатлетическа купа Варна – I място момчета,  III място момичета

Честито на отбора!

 Проект  BG05M2OP001-3.002-0150-C02  „Комплексен модел за образователна и социална интеграция на ученици и младежи от етнически малцинства“

1 ноември – отбелязване Деня на народните будители

През месец октомври, от  09.10. – 14.10.16 г. в гр. Йелгава, Латвия се проведе третата  работна среща по проект „Ефикасна комуникация за по-добра бъдеща реализация“, програма Еразъм+. Партньорите – участници в проекта се включиха във следните дейности:

  • наблюдаване на уроци по руски език, Човекът и природата и математика,
  • участие в уъркшоп за учители, родители и ученици „Добри педагогически практики в комуникацията между родители и деца“,
  • представяне на интелектуални продукти – наръчници от латвийските партньори „Как да бъда добър родител“ и „Как да бъда добър приятел“.             В работната среща участваха Елвира Нанева, Юлия Александрова, Добринка Петрова, Таня Боянова и Върбинка Любчева.

Скъпи ученици и учители, приканваме ви да се присъедините към продължаващата инициатива „Капачки в действие“ на фондация „Идея в действие“ . От началото на кампанията през 2013 година досега са събрани 25 тона пластмасови капачки. За всеки събран тон се закупува електроуред  за центровете за настаняване от семеен тип из цялата страна. Доказателство за това, че кампания набира все повече последователи е фактът, че последните 10 тона са събрани само за няколко месеца.

И ние можем да сме част от доброто дело –  да помогнем на нуждаещи се и да помогнем за опазване на околната среда. Обявяваме училищно съревнование за събиране на най-много капачки. Срокът е до 1 май 2017г., а за класа – победител ще има награда.

Да станем част от тези, които вярват, че „ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО“.

 Скъпи ученици, наближава времето на зимните празници. Отскоро у нас с удоволствие празнуваме Хелоуин или Деня на вси светии. Да направим училището по-забавно място и да го украсим с тиквени фенери, хартиени прилепи, рисунки, маски и всякакви други изделия, свързани с празника. Дайте воля на въображението си!

  На 28 октомври ще подредим събраното в базар, на който ще намерят място и тиквени лакомства, приготвени у дома.

Росица Недева, учител  по химия в ОУ „Христо Ботев“ се завърна с приз от Националния конкурс за наградите на учители по химия, състоял се преди дни в Сопот.

Преподавателката беше отличена в категорията за постижения при създаването на най-подходяща учебна среда за обучение по химия.

Наградата беше връчена от професор Стефанов – зам.-председател на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”.

Церемонията по награждаването се състоя в края на миналата седмица при откриване на XV-тото Национално състезание по природни науки и екология в град Сопот, в присъствието на учители и ученици от цяла България. На награждаването присъстваха представители от Министерството на образованието – експерти по химия и биология, професори и доценти от академичните среди по природни науки в България.

Националният конкурс за наградите на учители по химия е учреден и финансиран от Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий” и Министерството на образованието чрез Съюза на химиците в България.

На всеки победител се връчва грамота и парична награда от фондацията. Наградите се присъждат и за значителни постижения при откриването и развитието на млади таланти в областта на химията.

Честито!

Ученици от пети клас четат любими произведения

Ученици от седми клас представят свои произведения

Стихотворение на Цветелина Енчева 7 б клас

Стихотворение на Естел Артузо 7 б клас

 Откриване на учебната 2016/2017г